Moskusdundyner bør købes her

Er du på jagt efter en ny helårsdyne, der kan holde dig varm i vinterhalvåret og tilpas kølig i sommerhalvåret? Så skal du formentlig gå på opdagelse efter en moskusdundyne, eftersom denne type naturfyld er den med afstand bedste, når det kommer til helårsdyner.

Moskusdun kommer fra store ænder, og har nogenlunde samme størrelse som gåsedun. Derfor varmer dunene helt utrolig godt, uden det dog kan ses på fyldvægten, som ikke nødvendigvis behøves at være speciel høj for at man har tilpas med varme til de kolde vintermåneder.

Når vinteren raser findes der ikke noget bedre end at begrave sig under sin dyne – hvis du vælger en moskusdundyne, så kan du være sikker på, at dynen kan holde dig varm, uden at du behøves at ligge i termojakker.

Hvad skal man være opmærksom på?

De bedste producenter af moskusdundyner har valgt at inddele dynerne i kassetter med bro imellem, således dunene holdes adskilt. Dette skyldes at varmen får bedre lov til at ’skinne’ igennem, når dunene er adskilt. Det er således luften imellem dunene der laver varmen – ved at have bro imellem dunkamrene, så sikrer man den absolut mest optimale varmedannelse.

Et eksempel på en moskusdundyne med kassetter er http://www.dunogfjer.dk/products/sinus-140×200, som har 95 % moskusdun og bare 5 % småfjer. Dette er et andet forhold, du skal være opmærksom på, da en dyne blot skal indeholde over 50 % dun, før man må kalde den en dundyne. Det vil i princippet sige, at man kan kalde en dyne med 51 % dun og 49 % fjer for en dundyne. Desto højere procent af dun, desto bedre kvalitet er dynen – derfor bør du som minimum vælge en dyne med 90 % dun, hvis du ønsker god kvalitet.

Det er ikke alle forhandlere der skilter med ovenstående – som udgangspunkt bør du holde dig fra forhandlere, som ikke åbenlyst skriver hvor stor procentvis fordeling af dun og fjer en dyne indeholder.

Der er lukket for kommentarer.